Cumaru (cumaro) – ett altangolv av kvalité

Cumaru, ibland kallat cumaro är ett populärt träslag för utegolv som pryder terrasser, altaner, gångvägar och balkonger över hela världen. Tack vare att träslaget är extremt hårt och slitstarkt, och dessutom vackert att titta på, är det optimalt för användning utomhus. Cumarutrall används även i offentliga utomhusmiljöer där det ställs höga krav på både hållbarhet och utseende.

  Vid leverans har din Cumarutrall en färg som skiftar från gyllenbrun till rödbrun vilket ger altanen ett vackert levande mönster. För att behålla den vackra färgen måste träet oljas regelbundet. Om vissa ytor börjar bli grått kan de lätt slipas ner och oljas igen för att återfå sin fina färg. Om Cumaru / cumaro inte oljas blir den silvergrå med tiden och ger ett slitstarkt och underhållsfritt altangolv under många år.
 

Vår Cumaru trall kommer ifrån Peru där den är avverkad under kontrollerade och dokumenterade former. Den håller högsta kvalité och är torkad vilket gör att den har en minde benägenhet till rörelse såsom vridningar och svängningar.

 

Jämförelse mellan olika tralltyper: 


 

 

     

 

 

Behöver du olja ditt däck?
Klicka då här eller på bilden nedan.

Vi har den bästa skruven som klarar hårdtrall.

Vinnare i "DMH´s" skruvtest.


 


 

Cumaru runt pool

Terrass i Cumaru

Nåtad  Cumaru

 


Cumaru med inbyggd splotlight


Cumaru trappsteg


Cumaru fastskruvat

 


Cumaru i altan


Cumaru med spotlights på natten


Cumaru med inbyggd spotlight